《经济学(电子科技大学) 》mooc慕课答案2026年版

《经济学(电子科技大学) 》mooc慕课答案2026年版


tmustbegivenup. B:marketpriceoftheadditi


2021-03-01到2021-07-18

第一篇 经济学导论 单元测验1:第一篇( 经济学导论)

1、 问题:Microeconomicsisoftencalled
选项:
A:pricetheory.
B:decisionscience.
C:scarcity.
D:resourcetheory.
答案: 【pricetheory.

2、 问题:Societyfacestrade-offsbecauseof
选项:
A:governmentregulations.
B:greedycorporations.
C:facelessbureaucrats.
D:scarcity.
答案: 【scarcity.

3、 问题:Thepurposeofmakingassumptionsineconomicmodelbuildingisto
选项:
A:forcethemodeltoyieldthecorrectanswer.
B:minimizetheamountofworkaneconomistmustdo.
C:simplifythemodelwhilekeepingimportantdetails.
D:expresstherelationshipmathematically.
答案: 【simplifythemodelwhilekeepingimportantdetails.

4、 问题:Whichofthefollowingistrue?
选项:
A:Efficiencyreferstothesizeoftheeconomicpie;equalityreferstohowthepieisdivided.
B:Governmentpoliciesusuallyimproveuponbothequalityandefficiency.
C:Aslongastheeconomicpiecontinuallygetslarger,noonewillhavetogohungry.
D:Efficiencyandequalitycanbothbeachievediftheeconomicpieiscutintoequalpieces.
答案: 【Efficiencyreferstothesizeoftheeconomicpie;equalityreferstohowthepieisdivided.

5、 问题:Theopportunitycostofanitemis
选项:
A:thenumberofhoursneededtoearnmoneytobuytheitem.
B:whatyougiveuptogetthatitem.
C:usuallylessthanthedollarvalueoftheitem.
D:thedollarvalueoftheitem.

答案: 【whatyougiveuptogetthatitem.

6、 问题:Rationalpeoplemakedecisionsatthemarginby
选项:
A:followingmarginaltraditions.
B:followingmarginaltraditions.
C:thinkinginblack-and-whiteterms.
D:comparingmarginalcostsandmarginalbenefits.
答案: 【comparingmarginalcostsandmarginalbenefits.

7、 问题:Peoplearelikelytorespondtoapolicychange
选项:
A:onlyiftheythinkthepolicyisagoodone.
B:onlyifthepolicychangechangesthecostsoftheirbehavior.
C:onlyifthepolicychangechangesthebenefitsoftheirbehavior.
D:ifthepolicychangeseitherthecostsorbenefitsoftheirbehavior.
答案: 【ifthepolicychangeseitherthecostsorbenefitsoftheirbehavior.

8、 问题:Theinvisiblehandworkstopromotegeneralwell-beingintheeconomyprimarilythrough
选项:
A:governmentintervention.
B:thepoliticalprocess.
C:people’spursuitofself-interest.
D:altruism.
答案: 【people’spursuitofself-interest.

9、 问题:Causesofmarketfailureinclude
选项:
A:externalitiesandmarketpower.
B:marketpowerandincorrectforecastsofconsumerdemand.
C:externalitiesandforeigncompetition.
D:incorrectforecastsofconsumerdemandandforeigncompetition.
答案: 【externalitiesandmarketpower.

10、 问题:Whatisthemostimportantfactorthatexplainsdifferencesinlivingstandardsacrosscountries?
选项:
A:thequantityofmoney
B:thelevelofunemployment
C:productivity
D:equality
答案: 【productivity

11、 问题:Acircular-flowdiagramisamodelthat
选项:
A:helpstoexplainhowparticipantsintheeconomyinteractwithoneanother.
B:helpstoexplainhowpeople make decisions.
C:incorporatesallaspectsoftherealeconomy.
D:helpstoexplainhowthe economy works as a whole.
答案: 【helpstoexplainhowparticipantsintheeconomyinteractwithoneanother.

12、 问题:Productionisefficientiftheeconomyisproducingatapoint
选项:
A:ontheproductionpossibilitiesfrontier.
B:outsidetheproductionpossibilitiesfrontier.
C:onorinsidetheproductionpossibilitiesfrontier.
D:insidetheproductionpossibilitiesfrontier.
答案: 【ontheproductionpossibilitiesfrontier.

13、 问题:Theopportunitycostofobtainingmoreofonegoodisshownontheproductionpossibilitiesfrontierasthe
选项:
A:amountoftheothergoodthatmustbegivenup.
B:marketpriceoftheadditionalamountproduced.
C:amountofresourcesthatmustbedevotedtoitsproduction.
D:numberofdollarsthatmustbespenttoproduceit.
答案: 【amountoftheothergoodthatmustbegivenup.

14、 问题:Normativestatementsare
选项:
A:descriptive.
B:claimsabouthowtheworldshouldbe.
C:claimsabouthowtheworldis.
D:madebyeconomistsspeakingasscientists.
答案: 【claimsabouthowtheworldshouldbe.

15、 问题:Whencantwocountriesgainfromtradingtwogoods?
选项:
A:whenthefirstcountrycanonlyproducethefirstgoodandthesecondcountrycanonlyproducethesecondgood
B:whenthefirstcountrycanproducebothgoods,butcanonlyproducethesecondgoodatgreatcost,andthesecondcountrycanproducebothgoods,butcanonlyproducethefirstgoodatgreatcost
C:whenthefirstcountryisbetteratproducingbothgoodsandthesecondcountryisworseatproducingbothgoods
D:Twocountriescouldgainfromtradingtwogoodsunderalloftheaboveconditions.
答案: 【Twocountriescouldgainfromtradingtwogoodsunderalloftheaboveconditions.

16、 问题:Aneconomy’sproductionpossibilitiesfrontierisalsoitsconsumptionpossibilitiesfrontier
选项:
A:underallcircumstances.
B:undernocircumstances.
C:whentheeconomyisself-sufficient.
D:whentherateoftradeoffbetweenthetwogoodsbeingproducedisconstant.
答案: 【whentheeconomyisself-sufficient.

17、 问题:Absoluteadvantageisfoundbycomparingdifferentproducers’
选项:
A:opportunitycosts.
B:paymentstoland,labor,andcapital.
C:inputrequirementsperunitofoutput.
D:locationalandlogisticalcircumstances.
答案: 【inputrequirementsperunitofoutput.

18、 问题:SupposeJimandTomcanbothproducetwogoods:baseballbatsandhockeysticks.Whichofthefollowingisnotpossible?
选项:
A:Jimhasanabsoluteadvantageintheproductionofbaseballbatsandintheproductionofhockeysticks.
B:Jimhasanabsoluteadvantageintheproductionofbaseballbatsandacomparativeadvantageintheproductionofhockeysticks.
C:Jimhasanabsoluteadvantageintheproductionofhockeysticksandacomparativeadvantageintheproductionofbaseballbats.
D:Jimhasacomparativeadvantageintheproductionofbaseballbatsandintheproductionofhockeysticks.
答案: 【Jimhasacomparativeadvantageintheproductionofbaseballbatsandintheproductionofhockeysticks.

19、 问题:SupposeJimandTomcanbothproducebaseballbats.IfJim’sopportunitycostofproducingbaseballbatsislowerthanTom’sopportunitycostofproducingbaseballbats,then
选项:
A:Tommusthaveanabsoluteadvantageintheproductionofbaseballbats.
B:Jimmusthaveanabsoluteadvantageintheproductionofbaseballbats.
C:Tomhasacomparativeadvantageintheproductionofbaseballbats.
D:Jimhasacomparativeadvantageintheproductionofbaseballbats.
答案: 【Jimhasacomparativeadvantageintheproductionofbaseballbats.

20、 问题:Tradecanmakeeverybodybetteroffbecauseit
选项:
A:increasescooperationamongnations.
B:allowspeopletospecializeaccordingtocomparativeadvantage.
C:requiressomeworkersinaneconomytoberetrained.
D:reducescompetitionamongdomesticcompanies.
答案: 【allowspeopletospecializeaccordingtocomparativeadvantage.

21、 问题:Economicsisthestudyofhowevenlygoodsandservicesaredistributedwithinsociety.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

22、 问题:Ifwagesforaccountantsrose,thenaccountants’leisuretimewouldhavealoweropportunitycost.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

23、 问题:Amarginalchangeisasmallincrementaladjustmenttoanexistingplanofaction.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

24、 问题:Tradewithanynationcanbemutuallybeneficial.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确


点击这里,查看后续答案①

点击这里,查看后续答案②(阿布查查更好用)


onalamountproduced. C:amountofresourcest


猜你喜欢
中国大学mooc慕课答案快速搜索教程
《金融系统工程(上海大学) 》mooc慕课答案2026年版
《坭兴陶文化艺术-邱清华(北部湾大学) 》mooc慕课答案2026年版
《固体废弃物处理与处置(南京信息工程大学)1467118455 》mooc慕课答案2026年版
《心理发展与健康(肇庆学院)1454630442 》mooc慕课答案2026年版
《2020年秋线性代数B(SPOC)(华中农业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《会计电算化(白城师范学院) 》mooc慕课答案2026年版
《诺贝尔生理学或医学奖史话(华北电力大学) 》mooc慕课答案2026年版
《高等数学(一)(西安交通大学)1460904452 》mooc慕课答案2026年版
《风景园林设计(广西科技大学) 》mooc慕课答案2026年版
《21春-普通物理学上-钱懿华2(苏州大学) 》mooc慕课答案2026年版
《插花艺术与花艺设计(金陵科技学院)1467127771 》mooc慕课答案2026年版
《传感器与检测技术(山东现代学院) 》mooc慕课答案2026年版
《金融衍生工具(浙江工业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《人工智能导论(山西农业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《2021秋电路与电子技术基础(吴辉,刘桂花)(哈尔滨工业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《商务礼仪(江西师范大学)1450732597 》mooc慕课答案2026年版
《品牌管理概论(中央财经大学)1467136484 》mooc慕课答案2026年版
《线性代数及其应用(王健波)(天津大学) 》mooc慕课答案2026年版
《民法原理与实务(河南司法警官职业学院) 》mooc慕课答案2026年版
《大数据导论(李秀仙)(天津商业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《病理形态实验学b(甘肃医学院) 》mooc慕课答案2026年版
《中国现代文学(江西师范大学) 》mooc慕课答案2026年版
《现代教育技术应用(教发课课程包课程) 》mooc慕课答案2026年版
《APP应用程序开发(湖南机电职业技术学院) 》mooc慕课答案2026年版
《笔译2(刘玲-)(南京理工大学紫金学院) 》mooc慕课答案2026年版
《钢结构设计(武汉科技大学) 》mooc慕课答案2026年版
《无机化学I(下)(西南民族大学) 》mooc慕课答案2026年版
《机械设计(聊城大学) 》mooc慕课答案2026年版
《国际物流与货运代理(云南农业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《工程流体力学-机械林周等6为合头(东北大学) 》mooc慕课答案2026年版
《2015秋计算机专业导论(威海-张华)(哈尔滨工业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《中药炮制工程学(广西民族大学)1206439209 》mooc慕课答案2026年版
《软件工程专业导论(杭州电子科技大学)1465062442 》mooc慕课答案2026年版
《国际化英语(雅思读写)(南京航空航天大学)1464967452 》mooc慕课答案2026年版
《工程图学1B(左思洋)(天津大学) 》mooc慕课答案2026年版
《口腔颌面外科学(南京医科大学)1467129723 》mooc慕课答案2026年版
《大学物理(热学)(东北大学) 》mooc慕课答案2026年版
《羽毛球(河南农业大学)1462950469 》mooc慕课答案2026年版
《闽南审美文化专题(泉州师范学院)1463116463 》mooc慕课答案2026年版
《运筹学(吉林师范大学) 》mooc慕课答案2026年版
《供电技术(安阳工学院)1002884009 》mooc慕课答案2026年版
《现代汉语二(广西科技师范学院) 》mooc慕课答案2026年版
《2020春医学物理学(盖志刚)(山东大学) 》mooc慕课答案2026年版
《无机化学实验(一)侯学清(贵州民族大学) 》mooc慕课答案2026年版
《学前儿童心理学(徐州幼儿师范高等专科学校)1467145694 》mooc慕课答案2026年版
《植物趣话(扬州工业职业技术学院)1467129713 》mooc慕课答案2026年版
《2019秋电工技术(刘晓芳)(哈尔滨工业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《古代汉语Ⅱ(河西学院) 》mooc慕课答案2026年版
《改变生活的生物技术(培训需求) 》mooc慕课答案2026年版
《人体生理功能与健康(四川大学)1467143514 》mooc慕课答案2026年版
账户
更新
搜索
帮助
答案目录