《管理理论(对外经济贸易大学) 》mooc慕课答案2026年版

《管理理论(对外经济贸易大学) 》mooc慕课答案2026年版


g in extra people? 选项: A:monitor B:disse


2020-02-24到2020-08-31

第一章 导论 第一章单元测试

1、 问题:_______ distinguishes a managerial position from a nonmanagerial one.
选项:
A: Manipulating others
B:Concern
for the law
C:Increasing
efficiency
D:Coordinating
and integrating others’ work
答案: 【Coordinating
and integrating others’ work

2、 问题:Which of the following is NOT an example of a decisional role according to Mintzberg?
选项:
A:spokesperson
B:entrepreneur
C:disturbance handler
D:resource allocator
答案: 【spokesperson

3、 问题:Which of the following phrases is best associated with managerial conceptual skills?
选项:
A:decision-making
B:communicating
with customers
C:motivating
subordinates
D:product
knowledge
答案: 【decision-making

4、 问题:Typically, in organizations it is the
_______ who are responsible for making organizational decisions and
setting policies and strategies that affect all aspects of the organization.
选项:
A:team
leaders
B:middle
managers
C:first-line
managers
D:top
managers
答案: 【top
managers

5、 问题:Which of the following skills are more important at lower levels of

management since these managers are dealing directly with employees doing the
organization’s work?
选项:
A:human skills
B:technical skills
C:conceptual skills
D:empirical skills
答案: 【technical skills

6、 问题:Scenarios and QuestionsThe Busy Day (Scenario)Don Eskew, plant manager at Control Systems, Inc., sighed as he sipped his first cup of coffee at 5 a.m. and read his agenda for the day. He is giving two company tours in the morning; the first to a newspaper reporter who is writing a story on the new plant expansion and has several questions, and the second to a group of Control Systems, Inc., managers from the east coast. He then has a meeting with unit manager, Phil Johnson, to discuss Phil’s recent drop in performance (a task he always hates). Next, he is spending a couple of hours reviewing the trade journals he receives from his high-tech association and writing up a brief synopsis for his presentation next week to the Division President. Finally, in late afternoon, he will be reviewing the new equipment malfunction and deciding whether to bring in extra people to get the equipment running as soon as possible. Whew! Just another day in the glamorous life of a manager.Together, all of these behaviors performed by Don during his busy day correspond to the management roles discovered in the late 1960s by which of the following management scientists?
选项:
A:Herzberg
B:Skinner
C:Mintzberg
D:Fayol
答案: 【Mintzberg

7、 问题:When Don was meeting with Phil to discuss his performance concerns, he was operating in which management role?
选项:
A:leader
B:figurehead
C:monitor
D:disturbance
handler
答案: 【leader

8、 问题:What
role was Don performing when he gave the plant tour to the newspaper reporter?
选项:
A:monitor
B:figurehead
C:disseminator
D:spokesperson
答案: 【spokesperson

9、 问题:When
Don was reviewing the new equipment malfunction, what management role was he
playing when deciding whether to bring in extra people?
选项:
A:monitor
B:disseminator
C:resource
allocator
D:disturbance
handler
答案: 【resource
allocator

10、 问题:The four contemporary functions of management are planning, organizing, leading, and controlling.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

11、 问题:Effectiveness refers to the relationship between inputs and outputs.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

12、 问题:Efficiency is often referred to as “doing things right.”
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

13、 问题:When managers meet organizational goals, they are efficient and effective.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【错误

14、 问题:According
to Mintzberg’s management roles, the informational role involves receiving,
collecting, and disseminating information.
选项:
A:正确
B:错误
答案: 【正确

第二章 管理思想史 第二章单元测试

1、 问题:Adam Smith’s, “The Wealth of
Nations,” put forth that the primary economic advantage by societies would
be gained from which of the following concepts?
选项:
A:division of labor
B:management planning and control
C:on-the-job training
D:union representation
答案: 【division of labor

2、 问题:Which of the following is NOT one ofTaylor’s four principles of management?
选项:
A:Develop a science for each element of an individual’s
work, which will replace the old rule-of-thumb method
B:Scientifically select and then train, teach, and develop
the worker
C:Heartily cooperate with the workers so as to ensure that
all work is done in accordance with the principles developed
D:Provide managers will less work than other employees so the managers can plan accordingly
答案: 【Provide managers will less work than other employees so the managers can plan accordingly

3、 问题:General administrative theory focuses on
选项:
A:the entire organization
B:managers and administrators
C:the measurement of organizational design relationships
D:primarily the accounting function
答案: 【the entire organization

4、 问题:The fourteen principles of management are associated
with whom?
选项:
A:Weber
B:Taylor
C:Drucker
D:Fayol
答案: 【Fayol

5、 问题:Without question, the most important contribution to the
developing field of organizational behavior came out of the ___
选项:
A:Taylor Studies
B:Porter Studies
C:Parker Studies
D:Hawthorne Studies
答案: 【Hawthorne Studies

6、 问题: Scenarios and QuestionsA Look Back (Scenario) Cindy Schultz, tired from working with customers all day, decided to take a fifteen-minute nap to help clear her head before the 4:15 managers’ meeting. Her company had recently begun a re-engineering process as well as other changes requiring copious management input. As she leaned back in her chair, she wondered if management science had always been this way and how it all began. As she napped, she dreamed that, along with “Mr. Peebodi” as her guide, she was traveling in the “Management Way Back Machine” that took her back through management history. One of the earliest sites Cindy visited was Adam Smith’s home, author of The Wealth of Nations, which suggested that organizations and society would gain from
选项:
A:time management
B:division of labor
C:group work
D:quality management


点击这里,查看后续答案①

点击这里,查看后续答案②(阿布查查更好用)


minator C:resource allocator D:disturban


猜你喜欢
中国大学mooc慕课答案快速搜索教程
《模式识别(武汉理工大学)1465523454 》mooc慕课答案2026年版
《21-秋-信息检索-徐旭光(苏州大学) 》mooc慕课答案2026年版
《计量经济学(沈阳工学院) 》mooc慕课答案2026年版
《3D打印应用设计(西北工业大学-3D打印技术及应用)(武昌理工学院) 》mooc慕课答案2026年版
《水资源评价与管理(黑龙江大学) 》mooc慕课答案2026年版
《生理学(延安大学) 》mooc慕课答案2026年版
《跨境电商运营(下)(罗晶)(天津现代职业技术学院) 》mooc慕课答案2026年版
《金融学(西华师范大学)1453564475 》mooc慕课答案2026年版
《数字电路与系统(东南大学) 》mooc慕课答案2026年版
《餐饮服务与操作(江苏航运职业技术学院)1467119564 》mooc慕课答案2026年版
《免疫技术2(武汉职业技术学院) 》mooc慕课答案2026年版
《流体力学(西安交通大学城市学院) 》mooc慕课答案2026年版
《容积式压缩机原理(西安交通大学)1465246463 》mooc慕课答案2026年版
《2019级教育技术学(淮北师范大学) 》mooc慕课答案2026年版
《2021年秋理论力学(下)SPOC(华中农业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《医学遗传学(宁波大学)1467046446 》mooc慕课答案2026年版
《高等数学B2(中国民用航空飞行学院) 》mooc慕课答案2026年版
《旅游美学(山东财经大学) 》mooc慕课答案2026年版
《电子信息科学与技术专业导论(鄂尔多斯应用技术学院) 》mooc慕课答案2026年版
《经济学(电子科技大学) 》mooc慕课答案2026年版
《金融系统工程(上海大学) 》mooc慕课答案2026年版
《坭兴陶文化艺术-邱清华(北部湾大学) 》mooc慕课答案2026年版
《固体废弃物处理与处置(南京信息工程大学)1467118455 》mooc慕课答案2026年版
《心理发展与健康(肇庆学院)1454630442 》mooc慕课答案2026年版
《2020年秋线性代数B(SPOC)(华中农业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《会计电算化(白城师范学院) 》mooc慕课答案2026年版
《诺贝尔生理学或医学奖史话(华北电力大学) 》mooc慕课答案2026年版
《高等数学(一)(西安交通大学)1460904452 》mooc慕课答案2026年版
《风景园林设计(广西科技大学) 》mooc慕课答案2026年版
《21春-普通物理学上-钱懿华2(苏州大学) 》mooc慕课答案2026年版
《插花艺术与花艺设计(金陵科技学院)1467127771 》mooc慕课答案2026年版
《传感器与检测技术(山东现代学院) 》mooc慕课答案2026年版
《金融衍生工具(浙江工业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《人工智能导论(山西农业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《2021秋电路与电子技术基础(吴辉,刘桂花)(哈尔滨工业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《商务礼仪(江西师范大学)1450732597 》mooc慕课答案2026年版
《品牌管理概论(中央财经大学)1467136484 》mooc慕课答案2026年版
《线性代数及其应用(王健波)(天津大学) 》mooc慕课答案2026年版
《民法原理与实务(河南司法警官职业学院) 》mooc慕课答案2026年版
《大数据导论(李秀仙)(天津商业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《病理形态实验学b(甘肃医学院) 》mooc慕课答案2026年版
《中国现代文学(江西师范大学) 》mooc慕课答案2026年版
《现代教育技术应用(教发课课程包课程) 》mooc慕课答案2026年版
《APP应用程序开发(湖南机电职业技术学院) 》mooc慕课答案2026年版
《笔译2(刘玲-)(南京理工大学紫金学院) 》mooc慕课答案2026年版
《钢结构设计(武汉科技大学) 》mooc慕课答案2026年版
《无机化学I(下)(西南民族大学) 》mooc慕课答案2026年版
《机械设计(聊城大学) 》mooc慕课答案2026年版
《国际物流与货运代理(云南农业大学) 》mooc慕课答案2026年版
《工程流体力学-机械林周等6为合头(东北大学) 》mooc慕课答案2026年版
账户
更新
搜索
帮助
答案目录