2021秋国际金融(英语)(山东大学) mooc慕课答案2026年版满分测试WYC

对应课程:点击查看
起止时间:2021-09-06到2022-01-10
更新状态:每周周末更新

Chapter 5: Interest Yields, Interest Rate Risk, and Derivative Securities Chapter5

1、 The amount of credit extended via a financial instrument is known as the

A:principal.
B:premium.
C: interest.
D:interest rate.
答案: principal.

2、 When someone sells a bond at a discount, the holder of the bond earns __ with the purchase.

A:a capital gain
B:a capital loss
C:market value
D:interest
答案: a capital gain

3、 If a bond pays the same coupon payment forever without a maturity, it is known as a

A:perpetuity.
B:forever bond.
C:discount bond.
D:consolidated bond.
答案: perpetuity.

4、 A perpetuity that pays $250 per year at an interest rate of 4% would have a market price equal to

A:$6,250.
B: $25,000.
C: $2,500.
D:$62,500.
答案: $6,250.

5、 If you have a bond that pays a lump sum at the time of maturity, it is

A:called a zero-coupon bond.
B: worth more than a bond with coupon payments.
C:riskier than a bond with coupon payments.
D:a safer investment than a perpetuity.
答案: called a zero-coupon bond.

6、 When investigating the term structure of interest rates, the bonds compared are

A: identical except for their maturity dates.
B: identical in maturity, but differ in terms of liquidity and risk.
C:identical in terms of risk, but differ in terms of tax characteristics.
D: identical except for their liquidity.
答案: identical except for their maturity dates.

7、 Which of the following theories does not help to explain the why the yield curve follows its traditional shape?

A:the Segmented Markets theory
B: the Rational Expectations theory
C: the Preferred Habitat theory
D:All of these help to explain the yield curve’s shape.
答案: the Rational Expectations theory

8、 Which of the theories explaining the yield curve can explain the slope of the yield curve but cannot explain why it is traditionally upward sloping?

A:the Segmented Markets theory
B:the Expectations theory
C: the Preferred Habitat theory
D:Uncovered Interest Rate parity
答案: the Expectations theory

9、 Which of the following theories includes both the concept of imperfect substitutability of financial instruments of varying terms as well as allowing for a preference for shorter-term instruments?

A: the Segmented Markets theory
B: the Expectations theory
C:the Preferred Habitat theory
D:Uncovered Interest Rate parity
答案: the Preferred Habitat theory

10、 If an investor expects to get a higher yield for a longer-termed instrument, it is called a

A:term premium.
B: risk premium.
C:risk preference.
D:yield curve.
答案: term premium.

Chapter 9: Monetary and Portfolio Approaches to Exchange-Rate and Balance-of-Payments Determination

1、 The sum of currency and bank reserves held by the central bank is one way of calculating

A:the monetary base.
B:the money multiplier.
C:the domestic portfolio.
D:domestic credit.
答案: the monetary base.

2、 If the government issues new bonds, then domestic credit would

A:decrease.
B:increase.
C:remain unaffected.
D:become greater than the money stock.
答案: decrease.

3、 A nation’s FER __

A:stands for foreign exchange reserves.
B:is valued in terms of domestic currency.
C:can used to intervene in currency markets.
D:all of the above
答案: all of the above

4、 The monetary base can be calculated as:

A:DC + FER.
B:DC + TR.
C:C + FER.
D:DC + FER + C + TR.
答案: DC + FER.

5、 If domestic credit were $12 million and foreign exchange reserves were $26 million and the reserve requirement were 10%, what is the value of the money stock?

A:$380 million
B:$38.1 million
C:$140 million
D: $14 million
答案: $380 million

6、 The money multiplier is

A:simply one over the required reserve percentage.
B:the relationship between bonds and money.
C: the way to calculate the impact of open market operations on foreign exchange reserves.
D:equal to total reserves divided by total deposits.
答案: simply one over the required reserve percentage.

7、 When a central bank intervenes in the _, their intention is to _.

A:spot market; convey a clear signal to the markets
B:futures market, hide its actions from the markets
C:forward market, hide its actions from the markets
D: swap markets, convey a clear signal to the markets
答案: spot market; convey a clear signal to the markets

8、 If an economy has a fixed exchange rate and it chooses to issue $10 million in bonds, what will happen according to the Monetary approach?

A: It will have to increase its foreign exchange reserves.
B:It will have to decrease its foreign exchange reserves.
C: It will have to allow its currency to appreciate.
D:It will have to allow its currency to depreciate.
答案: It will have to increase its foreign exchange reserves.

9、 If an economy has a flexible exchange rate and it chooses to issue $10 million in bonds, what will happen according to the Monetary approach?

A: It will have to allow its currency to appreciate.
B:It will have to allow its currency to depreciate.
C:It will have to decrease its foreign exchange reserves.
D:It will have to increase its foreign exchange reserves.
答案: It will have to allow its currency to appreciate.

10、 One danger of sterilizing foreign exchange interventions is that changing the combinations of assets on a Central bank’s balance sheet may influence the prices of the assets they hold. This is known as

A:the portfolio balance effect.
B: the announcement effect.
C:the signaling effect.
D:the locomotive effect.
答案: the portfolio balance effect.

Chapter 1 Keeping Up With a Changing World-Trade Flows, Capital Flows, and the Balance of Payments

1、 International economic integration refers to

A:the expansion of world governance and global society.
B:the increased mobility of peoples and information.
C:the strengthening of existing international linkages of commerce and the addition of new linkages.
D: the increasing of market integration.
答案: the strengthening of existing international linkages of commerce and the addition of new linkages.

2、 When someone talks about “invisibles” with respect to globalization, they are referring to

A: individuals left behind in the development process.
B: the flow of funds that takes place behind the scenes.
C: the increase of trade in services.
D:the influence of government policies that is often not measurable.
答案: the increase of trade in services.

3、 The real sector of an economy refers to transactions in




注:此答案尚未制作完成,如需购买,可点击下方红字提交表单联系客服更新,更新后可直接在本网页购买答案

点击这里,联系客服更新


为了方便下次阅读,建议在浏览器添加书签收藏本网页

添加书签方法:

1.电脑按键盘的Ctrl键+D键即可收藏本网页

2.手机浏览器可以添加书签收藏本网页


获取更多MOOC答案,欢迎在浏览器访问我们的网站:http://mooc.mengmianren.com

注:请切换至英文输入法输入域名,如果没有成功进入网站,请输入完整域名:http://mooc.mengmianren.com/


我们的公众号

打开手机微信,扫一扫下方二维码,关注微信公众号:萌面人资料铺

本公众号可查看各种网课答案,还可免费查看大学教材答案

点击这里,可查看公众号功能介绍


一键领取淘宝,天猫,京东,拼多多无门槛优惠券,让您购物省省省,点击这里,了解详情



点击下方答案目录,3秒找到你想要的答案