实用英语写作(西北工业大学)mooc慕课答案2026年版满分测试

Lecture 1 Resume Quiz 1

1、 Which of the following statement about resume is proper? ______.

答案: It is an important ticket to an interview

2、 Which of the following is NOT a possible component of a resume? ______.

答案: Family information

3、 In the education background or work experience part of a resume, in what order should the items be listed? ______.

答案: Reverse chronological order

4、 What are the features of a well-written resume? ______.

答案: Clear;
Concise;
Attractive;
Informative

5、 What can work experience refer to in a resume of an undergraduate student? ______.

答案: Internships;
Part-time jobs;
Volunteer work;
On-campus club activities

6、 For new graduates who don’t have much work experience, they should list the educational information first.

答案: 正确

7、 The applicant should always list all his/her skills and abilities in a resume.

答案: 错误

8、 When writing a resume, the applicant should try to use big and complicated words and expressions to impress the reader.

答案: 错误

9、 Usually the applicant can include detailed reference information in a resume.

答案: 错误

10、 Hobbies that can make the applicant special or are helpful for doing the job can also be listed in a resume.

答案: 正确

Lecture 2 Application Letter for Admission Quiz 2

1、 Which of the following is NOT an essential part of a formal letter? ______.

答案: The post script

2、 In the complimentary close, which word should be capitalized? ______.

答案: The former

3、 If the applicant is an undergraduate, which part should usually be stressed in his/her application letter for admission besides the major? ______.

答案: Main courses

4、 What are the objectives of an application letter for admission? ______.

答案: To explain why the applicant is sending a resume;
To state what the applicant is applying for;
To draw the addressee’s attention to the applicant’s strengths and advantages;
To express what the applicant will do to follow-up or his/her determination

5、 When the applicant is introducing his/her future study plan, what information should be included? ______.

答案:  Intentional research field;
Degree being pursued;
Possible scholarships;
Major

6、 When writing a formal business letter, it is not necessary to include the inside address.

答案: 错误

7、 In a letter in the block style, all lines are single-spaced.

答案: 错误

8、 It is not necessary to include a handwritten signature in a typed business letter.

答案: 错误

9、 An application letter should be as long and rich as possible.

答案: 错误

10、 Besides expressing the gratitude in the last part of the letter, the applicant may also mention the required application package that is enclosed as well.

答案: 正确

Lecture 3 Application Letter for Employment Quiz 3

1、 When the applicant introduces the qualifications and potential contribution in an application letter for employment, it is crucial that they ______.

答案: are connected with the job requirements

2、 Unity is especially important for an application letter because ______.

答案: it makes sure each sentence supports the applicant’s statement that he/she is qualified for the job

3、 The most important purpose of the last paragraph is to ______.

答案: ask for an interview

4、 What does an application letter for admission and that for employment share in common? ______.

答案: The basic purpose;
The format;
The structure;
The tone

5、 What characteristics should a well-written application letter for employment have? ______.

答案: Stating clearly the job or position;
Telling what the applicant is qualified for or capable of;
Being carefully checked and neatly typed;
Being specific, passionate, and interesting

6、 In an application letter, it is not polite to address the recruiter directly even if his/her name and title are given.

答案: 错误

7、 It is okay to mention some detailed information about the company or organization at the beginning of an application letter for employment in order to capture the interest of the addressee.

答案: 正确

8、 There are usually three parts in an application letter for employment as in a classic five-paragraph essay.

答案: 正确

9、 The applicant should state clearly the job position he/she is applying for in the beginning of the letter.

答案: 正确

10、 It is quite important to build a connection between the applicant’s qualifications and the job requirements.

答案: 正确

Lecture 4 Letter of Recommendation Quiz 4

1、 The letter of recommendation is also called letter of support because ______.

答案: it is to support the applicant for his/her admission to the program

2、 Whom is NOT likely considered as proper people to write a letter of recommendation for a job applicant? ______.

答案: A middle school teacher

3、 The activities included in a letter of recommendation that the applicant has been engaged with must be ______.

答案: directly related to the position

4、 The purpose of the letter of recommendation is to introduce to the committee members the ______ of the applicant.

答案: study and work background;
research field;
advantages;
achievements;
personal traits

5、 Whom can be the proper people to be asked to write a letter of recommendation for a job applicant? ______.

答案: A former employer;
A former supervisor;
A former leader of a department;
A former colleague

6、 A letter of recommendation is usually not a compulsory document for an applicant.

答案: 错误

7、 In the beginning of a letter of recommendation, the addresser may give a brief self-introduction and state his/her relationship with the applicant.

答案: 正确

8、 It is not necessary to provide specific examples when relating the qualifications or traits of the applicant.

答案: 错误

9、 Since a letter of recommendation is to provide a favorable reference to the applicant, the addresser should try to cover up the weakness of the applicant.

答案: 错误

10、 Conforming to standard format is the most crucial element of a letter of recommendation.

答案: 错误

Lecture 5 Personal Statement Quiz 5

1、 The essential purpose of a personal statement is to ______.

答案: display the distinct personality or life experience of the applicant

2、 In a personal statement, in order to leave a deep impression on the reader, the applicant could restate his/her ______.

答案: all of the above

3、 The major difference of a personal statement from an application letter is that ______.

答案: it is more flexible in both format and content

4、 In order to grab the reader’s attention at the beginning of the personal statement, the applicant might ______.

答案: explain where he/she learned about the program;
mention who recommended it;
introduce the current degree or position;
state the motivation to apply for the program

5、 Usually a well-composed personal statement has a body that contains at least three paragraphs, stating respectively ______.

答案: the educational background;
the personal experiences;
why the applicant should be accepted

6、 Like an essay, a personal statement is usually composed of three parts: the introduction, the body, and the conclusion.

答案: 正确

7、 Each aspect in the body paragraph of a personal statement should be illustrated with specific examples that are relative and supportive.

答案: 正确

8、 Compared with an application letter, a personal statement is more direct, less flexible, and shorter.

答案: 错误

9、 In order to leave a deep impression on the reader, the applicant might mention his/her motivation for applying and unique characteristics in the personal statement.

答案: 正确

10、 In a personal statement, the applicant should sound sincere and confident yet try to avoid pretentious and vague expressions.

答案: 正确

Lecture 6 Writing in an Academic Style Quiz 6

小提示:本节包含奇怪的同名章节内容

1、 Choose the correct academic word to replace the underlined words from the four choices: Rice and aquatic products make up a major part of the diet of the Asians.

答案: constitute

2、 Choose the correct academic word to replace the underlined words from the four choices: We noted a possible problem with the experimental design.

答案: potential

3、 Choose the correct academic word to replace the underlined words from the four choices: The research emphasizes the importance of international trade agreement.

答案: underscores 

4、 Choose the correct academic word to replace the underlined words from the four choices: There is a considerable difference as to the biggest cause to greenhouse effect.

答案: discrepancy, contributor 

5、 Choose the correct academic word to replace the underlined words from the four choices: Data are often controlled to harmonize with the results of the experience.

答案: manipulated, reconcile

6、 Choose the correct academic word to replace the underlined words from the four choices: It is well proved that the inadequate intake of nutrition will prevent the physical growth of a person.

答案: established, stunt

7、 Choose the correct academic word to replace the underlined words from the four choices: Correct citation of outside sources is required as a condition for academic writing.

答案: external, prerequisite

8、 When writing academic articles, we should try to avoid using general and vague words or expressions.

答案: 正确

9、 When writing academic articles, using first and second person pronouns is recommended because it shows formality. 

答案: 错误

10、 In order to sound more formal in your writing, you should always consider using nominalization and passive voice.

答案: 错误

11、 Choose the correct academic word to replace the underlined words from the four choices: There is a considerable difference as to the biggest cause to greenhouse effect.

答案: discrepancy, contributor 


下方是付费阅读内容:本平台商品均为虚拟商品,无法用作二次销售,不支持退换货,请在购买前确认您需要购买的资料准确无误后再购买,望知悉!


完整答案需点击上方按钮支付5元购买,所有答案均为章节测试答案,购买后上方矩形框将出现已付费的隐藏内容。


如果点击【立即购买】不能跳转,请更新一下APP版本,如百度APP可能有兼容性问题,更新版本即可正常使用,或者换一个浏览器(如UC浏览器)再试试

不知道怎么购买?点击这里查看购买教程!


为了方便下次阅读,建议在浏览器添加书签收藏本网页

添加书签方法:

1.电脑按键盘的Ctrl键+D键即可收藏本网页

2.手机浏览器可以添加书签收藏本网页


获取更多慕课答案,欢迎在浏览器访问我们的网站:http://mooc.mengmianren.com

注:请切换至英文输入法输入域名,如果没有成功进入网站,请输入完整域名:http://mooc.mengmianren.com/


我们的公众号

打开手机微信,扫一扫下方二维码,关注微信公众号:萌面人资料铺

本公众号可查看各种网课答案,还可免费查看大学教材答案

点击这里,可查看公众号功能介绍


一键领取淘宝,天猫,京东,拼多多无门槛优惠券,让您购物省省省,点击这里,了解详情


 


点击下方答案目录,3秒找到你想要的答案