知到《成本与管理会计基础(ACCAF2)》智慧树答案2026年版

知到《成本与管理会计基础(ACCAF2)》智慧树答案2026年版


head office 答案: 【 An eyewitness account

绪论 单元测试

1、 问题:

本课程目标是通过学习,掌握成本与管理会计的相关知识,同时能应用相关知识和技能,解决企业运营过程中出现的一些问题,为企业计划、管理、控制活动提供所需要的信息。

选项:
A:对
B:错
答案: 【


2、 问题:

本课程在ACCA的课程体系中属于基础阶段。

选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、 问题:

只有企业需要管理会计,非盈利性机构只需要财务会计。

选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、 问题:

成本会计就是管理会计,两者没有区别。

选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、 问题:

管理会计是会计的重要分支,从它的功能来说,主要是会计记录和核算。

选项:
A:对
B:错
答案: 【

第一章 单元测试

1、 问题:Which of the following statements is false? ( )
选项:
A:Management accounts detail the performance of an organisation over a defined period and the state of affairs at the end of that period.

B:There is no legal requirement to prepare management accounts.
C:Limited liability companies must prepare financial accounts.
D:The format of management accounts is entirely at management discretion.
答案: 【
Management accounts detail the performance of an organisation over a defined period and the state of affairs at the end of that period.

2、 问题:Diane carries out routine processing of invoices in the purchasing department of L Co. Joanne is Diane’s supervisor. Lesley is trying to decide how many staff will be needed if some proposed new technology is implemented. Tracey is considering the new work that L Co will be able to offer and the new markets it could enter, once the new technology is well established. Which member of L Co carries out tactical activities? ( )
选项:
A:Diane
B:Joanne
C:Lesley
D:Tracey
答案: 【
Lesley

3、 问题:Which of the following statements is false? ( )
选项:
A:Financial accounting information can be used for internal reporting purposes.
B:Routine information can be used to make decisions regarding both the long term and the short term.
C:Management accounting provides information relevant to decision making, planning, control and evaluation of performances.
D:Cost accounting can only be used to provide inventory valuations for internal reporting.
答案: 【
Cost accounting can only be used to provide inventory valuations for internal reporting.

4、 问题:Which of the following is not part of the planning stage in the decision-making process? ( )
选项:
A:Deciding on the optimal way in which an objective might be achieved
B:Identifying ways which might contribute to the achievement of specified objectives
C:Obtaining data about actual results
D:Identifying goals or objectives
答案: 【
Obtaining data about actual results

5、 问题:Which of the following is an example of discrete data from a primary source? ( )
选项:
A:A report in a newspaper giving retail sales for the month
B:An eyewitness account of the number of customers
C:A website showing the average height for children aged seven
D:A colleague’s measurement of the distance from the office to the head office
答案: 【
An eyewitness account of the number of customers

第二章 单元测试

1、 问题:A company which makes rechargeable batteries selects some of the batteries for examination. The procedure used chooses two random numbers, say n and m. Starting at the nth battery, every battery at an interval of m is then chosen for examination. This type of sampling is known as: ( )
选项:
A:Stratified
B:Systematic
C:Random
D:Multistage
答案: 【
Systematic

2、 问题:A company’s weekly costs ($C) were plotted against production level (P) for the last 50 weeks and a regression line calculated to be C = 1,000 + 250P. Which statement about the breakdown of weekly costs is true? ( )
选项:
A:Fixed costs are $1,000. Variable costs per unit are $5.
B:Fixed costs are $250. Variable costs per unit are $4.
C:Fixed costs are $250. Variable costs per unit are $1,000.
D:Fixed costs are $1,000. Variable costs per unit are $250
答案: 【
Fixed costs are $1,000. Variable costs per unit are $250

3、 问题:The value of the correlation coefficient between x and y is 0.9. Which of the following is correct? ( )
选项:
A:There is a weak relationship between x and y.
B:x is 90% of y.
C:If the values of x and y were plotted on a graph, the line relating them would have a slope of 0.9.
D:There is a very strong relationship between x and y.
答案: 【
There is a very strong relationship between x and y.

4、 问题:The correlation coefficient between A and B is 0.4 and the correlation coefficient between C and D is –0.7. Which of the following statements is correct?  ( )
选项:
A:There is a stronger relationship between A and B than between C and D.

B:There is a stronger relationship between C and D than between A and B.

C:The relationship between A and B and between C and D is the same.

D:There is insufficient information to determine which relationship is stronger. 
答案: 【
There is a stronger relationship between C and D than between A and B.

5、 问题:

Which of the following statements about stratification is/are true? ( )

I The sample selected will be representative of the population.

II The structure of the sample will reflect that of the population if the same proportion of individuals is chosen from each stratum.

III It requires prior knowledge of each item in the population.

选项:
A:I and III only

B:I, II and III

C:II and III only

D:III only
答案: 【
I, II and III

第三章 单元测试

1、 问题:The costs of materials for product B are made up as follows.
Material P: $1,000
Material Q: $600
Material R: $1,025
Material S: $375
If the material proportions were displayed on a pie chart, how many degrees would material Q represent? ( )
选项:
A:72 degrees
B:120 degrees
C:144 degrees
D:204 degrees
答案: 【
72 degrees


点击这里,查看后续答案①

点击这里,查看后续答案②(阿布查查更好用)


of the number of customers 】 第二章 单元测试 1、


猜你喜欢
知到智慧树答案快速搜索教程
知到《大学生创新创业教育(天津商业大学)》智慧树答案2026年版
知到《数字电子技术(安徽理工大学)》智慧树答案2026年版
知到《数据库原理及应用(山东建筑大学)》智慧树答案2026年版
知到《新能源纯电动汽车充电系统诊断与维修》智慧树答案2026年版
知到《旅游经济学(哈尔滨商业大学)》智慧树答案2026年版
知到《早期教育活动设计与指导(动作)》智慧树答案2026年版
知到《建筑施工技术(智慧建造)》智慧树答案2026年版
知到《汉语与中国文化(湖北第二师范学院)》智慧树答案2026年版
知到《汽车底盘构造与维修(新疆交通职业技术学院)》智慧树答案2026年版
知到《现代汉语(一)》智慧树答案2026年版
知到《电子商务概论(山东工业职业学院)》智慧树答案2026年版
知到《病理生理学(安徽中医药大学)》智慧树答案2026年版
知到《大学生心理素质训练》智慧树答案2026年版
知到《白衣天使的摇篮——走进护理学》智慧树答案2026年版
知到《线性代数(北方民族大学)》智慧树答案2026年版
知到《网络营销(临沂职业学院)》智慧树答案2026年版
知到《藏族民间舞——热巴舞》智慧树答案2026年版
知到《跟着地图学习西方音乐》智慧树答案2026年版
知到《金融法(同济大学)》智慧树答案2026年版
知到《高等数学(一)(对外经济贸易大学)》智慧树答案2026年版
知到《EDA技术(湖南文理学院)》智慧树答案2026年版
知到《2021年形势与政策(北京大学)》智慧树答案2026年版
知到《中药鉴定学(石河子大学)》智慧树答案2026年版
知到《产品造型设计基础》智慧树答案2026年版
知到《大学计算机——计算思维与网络素养》智慧树答案2026年版
知到《信息传输原理》智慧树答案2026年版
知到《公共建筑设计原理(广州大学)》智慧树答案2026年版
知到《分子生物学(温州医科大学)》智慧树答案2026年版
知到《国际贸易实务(湖北理工学院)》智慧树答案2026年版
知到《无机化学(湖南工业大学)》智慧树答案2026年版
知到《普通话(阜阳职业技术学院)》智慧树答案2026年版
知到《物流系统仿真(物流工程微专业)》智慧树答案2026年版
知到《乳制品检测技术》智慧树答案2026年版
知到《学前儿童社会教育(山东联盟)》智慧树答案2026年版
知到《汽车舒适与安全系统原理检修》智慧树答案2026年版
知到《自然遗产与文化》智慧树答案2026年版
知到《走进故宫》智慧树答案2026年版
知到《思想道德与法治(宁波大学)》智慧树答案2026年版
知到《化工热力学(济宁学院)》智慧树答案2026年版
知到《工程制图基础》智慧树答案2026年版
知到《旅游新媒体运营》智慧树答案2026年版
知到《网店运营推广(湖北城市建设职业技术学院)》智慧树答案2026年版
知到《英语语法点点通》智慧树答案2026年版
知到《《毛泽东思想和中国特色社会主义理论体系概论》2019秋冬校内》智慧树答案2026年版
知到《人力资源管理(山东交通学院)》智慧树答案2026年版
知到《会计学(哈尔滨商业大学)》智慧树答案2026年版
知到《刑事诉讼法学(山东联盟)(烟台大学)》智慧树答案2026年版
知到《医学英语词汇学(山东联盟)》智慧树答案2026年版
知到《商务形象设计》智慧树答案2026年版
知到《审计学(吉林财经大学)》智慧树答案2026年版
账户
更新
搜索
帮助
答案目录