中国民族文化英语说(中央民族大学)1463117450 mooc慕课答案2026年版满分测试WYC

对应课程:点击查看
起止时间:2021-03-01到2021-06-27
更新状态:已完结

作业Unit One Education, Science and Technology(教育与科技) 教育与科技 单元作业

1、 How to evaluate the imperial examination system in ancient China?
评分规则: 该题主要考查学生对单元内容的理解和掌握,以及英语表达能力。学生回答中包含参考答案要点,且语言无误,条理清晰,即可得满分。参考答案如下:1) The imperial examination system was originally created in Sui Dynasty with a history of thousands of years. Its main purpose was to select competent officials at different ranks and grades to govern the whole country under the central government leadership.2) It had developed through several phases from Sui Dynasty to Qing Dynasty. Some significant forms of examination had been introduced, e.g. the Arts examination and the Wushu examination, to make a better selection out of those talented candidates. To prevent cheating from taking place, the examinees’ names were closely covered on the papers which were then exchanged among different examiners. In addition, it had evolved into a complete and feasible system to select civil servants and provided the grass roots with an access to migrate to the upper class. The system also was introduced to other Asian counties like Japan, Korea and Vietnam. All these aspects have played a significant part in later times up to now.3)The imperial examination system had reached its period of full bloom in Ming Dynasty. But it was found too narrow and too rigid to play a positive role in selecting talents for the country, which led to its declination in Qing Dynasty.

Unit One Education, Science and Technology(教育与科技) 教育与科技 单元测验

1、 Currently in China, funds needed by schools under the direct administration of the central government come from the ____.

A:provincial government finance
B:central financial pool
C:students and parents
D:big companies
答案: central financial pool

2、 In 1984, the Chinese Ministry of Education affected policy changes including affirmative action and ____.

A:Tibetan language accommodations
B:free tuition policies
C:different exams
D:different teachers
答案: Tibetan language accommodations

3、 China’s ancient innovations, e.g. papermaking, printing, ____ have made a valuable contribution to the economic development in Asia and Europe.

A:the compass and gunpowder
B:the compass and silk
C:tea and silk
D:tea and embroidery
答案: the compass and gunpowder

4、 In the past decades, the introduction of _, _ and new “dry” cultivation methods for rice have increased agricultural outputs substantially.

A:hybrid rice seeds, plastic film covers
B:solar power system, hybrid rice seeds
C:drainage, solar power system
D:drainage, plastic film covers
答案: hybrid rice seeds, plastic film covers

5、 Through years of study, China has successfully developed the HJD program-controlled switchboard, the Shuguang computer, ____ and bio-vaccines, all of which have the potential to be new industries for China.

A:astronautic robots
B: industrial robots
C:new energy
D:costumes
答案: industrial robots

6、 In the Han Dynasty, the government selected the officials through____.

A:Nine Grades of Rank system
B:the ‘Recommendation through Observation’ policy
C:the Imperial Examination
D:the Private School System
答案: the ‘Recommendation through Observation’ policy

7、 In the time of Confucius most members of shi class served as _, _ and teachers.

A:court officials, scholars
B:artists, craftsmen
C:businessmen, craftsmen
D:farmers, businessmen
答案: court officials, scholars

8、 Which type of schools offer three-year training programs for junior middle school graduates for positions requiring production and operation skills?

A:vocational schools
B:technical schools
C:countryside schools
D:community schools
答案: technical schools

9、 The beginning of the interview examination started from____.

A:Tang Dynasty
B:Sui Dynasty
C:Han Dynasty
D:Song Dynasty
答案: Tang Dynasty

10、 It is believed that Confucius has put forward fundamental notions of ____ in China.

A:education and Confucius philosophy
B:arts and Confucius governance
C:philosophy and ritual
D:ritual and friendship
答案: education and Confucius philosophy

11、 According to Confucius, the primary task for a state ruler was to ____.

A:sustain its governance
B: achieve welfare and happiness of the people
C:fight for more land
D:build the most powerful state
答案: achieve welfare and happiness of the people

12、 Confucius proposed explanations of ____ as core concepts of the Confucianism.

A:Ren, Yi and Li
B:benevolence
C:tolerance
D:loyalty
答案: Ren, Yi and Li

13、 Zhang Heng was influenced by the ideas of ____ to believe that earthquakes were caused by wind and air.

A:oracles of the hot air
B: oracles of the winds
C:oracles of the water
D:oracles of the seasons
答案: oracles of the winds

14、 What was invented by Zhang Heng to detect a distant earthquake?

A:star catalogue
B:seismometer
C:sundial
D:compass
答案: seismometer

15、 As the seismometer can detect the earthquake took place far away, the Han government was able to offer ____ to the stricken regions in time.

A:quick aid and relief
B:local officials and peasants
C:food supply
D:fund
答案: quick aid and relief

16、 All Chinese citizens must attend school for at least nine years, known as the nine-year compulsory education.

A:正确
B:错误
答案: 正确

17、 China’s educational system consists of three sections: primary education, occupational education and higher education.

A:正确
B:错误
答案: 错误

18、 In Tibet, all the school courses are taught in Chinese.

A:正确
B:错误
答案: 错误

19、 Chinese higher education at the undergraduate level is divided into three-year and four-year programs.

A:正确
B:错误
答案: 正确

20、 All the funds investigated into the educational institutions are from China’s central government.

A:正确
B:错误
答案: 错误

21、 Vocational schools in China offer programs training medium-level skilled workers, farmers, and managerial and technical personnel.

A:正确
B:错误
答案: 正确

22、 International communication in higher education is an important aspect of friendship between China and other countries.

A:正确
B:错误
答案: 正确

23、 Researcher institutes were allowed to adapt their products and technology into market economy since the establishment of the People’s Republic of China.

A:正确
B:错误
答案: 错误

24、 The origin of Chinese education could be dated back to the private schooling during the Spring and Autumn Period.

A:正确
B:错误
答案: 正确

25、 Foreign-oriented education aid program has been embodied in the migration of facility construction and program launching.




注:此答案尚未制作完成,如需购买,可点击下方红字提交表单联系客服更新,更新后可直接在本网页购买答案

点击这里,联系客服更新


为了方便下次阅读,建议在浏览器添加书签收藏本网页

添加书签方法:

1.电脑按键盘的Ctrl键+D键即可收藏本网页

2.手机浏览器可以添加书签收藏本网页


获取更多MOOC答案,欢迎在浏览器访问我们的网站:http://mooc.mengmianren.com

注:请切换至英文输入法输入域名,如果没有成功进入网站,请输入完整域名:http://mooc.mengmianren.com/


我们的公众号

打开手机微信,扫一扫下方二维码,关注微信公众号:萌面人资料铺

本公众号可查看各种网课答案,还可免费查看大学教材答案

点击这里,可查看公众号功能介绍


一键领取淘宝,天猫,京东,拼多多无门槛优惠券,让您购物省省省,点击这里,了解详情



点击下方答案目录,3秒找到你想要的答案