Fundamentals of financial accounting(Harbin Institute of Technology)mooc慕课答案2026年版满分测试WYC

对应课程:点击查看
起止时间:2021-03-24到2021-06-30
更新状态:每5天更新一次

Chapter 1 Accounting theory Test-Chapter 1

1、 The main measurement scale used by accounting is

A:Physical measurement
B:Currency measurement
C:Labor measurement
D:Physical measurement and currency measurement
答案: Currency measurement

2、 The basic functions of accounting are

A:Accounting and management
B:Control and supervision
C:Accounting and supervision
D:Accounting and analysis
答案: Accounting and supervision

3、 The contents of accounting’s reflection and supervision can be summarized as

A:Sales activities
B:Capital movement in the process of production
C:Production activities
D:Management activities
答案: Capital movement in the process of production

4、 The following business is not within the scope of accounting

A:Purchase materials with bank deposits
B:Requisition of materials used for producing products
C:Storage of purchased materials
D:Storage of self-made materials
答案: Storage of self-made materials

5、 The accounting entity hypothesis stipulates that accounting

A:Time range
B:Spatial range
C:Period expense range
D:Cost range
答案: Spatial range

6、 Among the following principles, the principle that does not belong to the information quality requirement is

A:The principle of understandability
B:Comparability principle
C:Historical cost principle
D:Relevance principle
答案: Historical cost principle

7、 On September 20,2X20, the product was sold on credit for 50 000 yuan, and the payment was received on December 25 and deposited in the bank. When accounting on the basis of receipt and payment, the income should belong to

A:September 2X20
B: October 2X20
C:November 2X20
D:December 2X20
答案: December 2X20

8、 On March 20, 2X20, the product was sold on credit for 60 000 yuan, and the payment was received on June 20 and deposited in the bank. When accounting according to accrual basis, the income should belong to

A:March 2X20
B:April 2X20
C:May 2X20
D:June 2X20
答案: March 2X20

9、 The basis for establishing currency measurement assumptions is

A:Currency changes
B:RMB
C:Bookkeeping standard currency
D: The currency value remains unchanged
答案: The currency value remains unchanged

10、 When organizing accounting, the basic premise for accounting is

A:Accounting entity
B:Going-concern
C: Currency measurement
D:Accounting principles
E:Accounting installment
答案: Accounting entity;
Going-concern;
Currency measurement;
Accounting installment

11、 The following various methods belong to the special methods of accounting

A: Register books
B:Cost accounting
C:double-entry bookkeeping
D:Supervision and inspection
E:Forecast and decision
F:Property inventory
答案: Register books;
Cost accounting;
double-entry bookkeeping;
Property inventory

12、 Accounting methods include

A:Accounting
B:Accounting decision
C:Accounting information
D:Accounting analysis
E: Accounting inspection
F:Accounting forecast
答案: Accounting;
Accounting analysis;
Accounting inspection

13、 The following business does not belong to the scope of accounting

A:Purchase materials with bank deposits
B:Preparation of financial plan
C: Storage of self-made materials
D:Sign a purchase contract with a foreign company
E:The product is completed, inspected and stored in the warehouse
答案: Preparation of financial plan;
Sign a purchase contract with a foreign company

14、 According to the accrual basis principle, the following items should be included in the income and expenses of the current period:

A:The deposit bank for the sales of this period
B:The sales payment of the previous period was received in this period
C:Futures funds received in advance in this period are deposited into banks
D:Accrued depreciation charges for fixed assets in the current period
E: Pay the next periodical newspaper and magazine fees with bank deposits
答案: The deposit bank for the sales of this period;
Accrued depreciation charges for fixed assets in the current period

15、 Different accounting installment will have an impact on the total profit

A:正确
B:错误
答案: 错误

16、 The accounting of all enterprises in China must use RMB as the standard currency for bookkeeping

A:正确
B:错误
答案: 错误

17、 The accrual system is based on whether the rights and responsibilities have occurred to determine the current income and expenses

A:正确
B:错误
答案: 正确

18、 All accounting entities should conduct independent accounting

A:正确
B:错误
答案: 正确

19、 Accounting should distinguish between its own economic activities and those of other units

A:正确
B:错误
答案: 正确

20、 Accounting subject and legal person subject are the same concept

A:正确
B:错误
答案: 错误

21、 The principle of prudence means that in accounting, the assets of the enterprise and the possible losses and expenses should be underestimated

A:正确
B:错误
答案: 错误

22、 Currency measurement is the only accounting measurement unit

A:正确
B:错误
答案: 错误

Chapter 2 Accounting methods Test-Chapter 2

1、 The following economic business occurs, and the increase in both assets and equity items is

A:Requisition of materials used for producing products

       


注:此答案尚未制作完成,如需购买,可点击下方红字提交表单联系客服更新,更新后可直接在本网页购买答案

点击这里,联系客服更新


为了方便下次阅读,建议在浏览器添加书签收藏本网页

添加书签方法:

1.电脑按键盘的Ctrl键+D键即可收藏本网页

2.手机浏览器可以添加书签收藏本网页


获取更多MOOC答案,欢迎在浏览器访问我们的网站:http://mooc.mengmianren.com

注:请切换至英文输入法输入域名,如果没有成功进入网站,请输入完整域名:http://mooc.mengmianren.com/


我们的公众号

打开手机微信,扫一扫下方二维码,关注微信公众号:萌面人资料铺

本公众号可查看各种网课答案,还可免费查看大学教材答案

点击这里,可查看公众号功能介绍


一键领取淘宝,天猫,京东,拼多多无门槛优惠券,让您购物省省省,点击这里,了解详情


 


 


点击下方答案目录,3秒找到你想要的答案