Environmental Pollution Events and Emergency Response(Beijing Normal University)mooc慕课答案2026年版满分测试WYC

对应课程:点击查看
起止时间:2021-02-24到2021-06-30
更新状态:每5天更新一次

Chapter One Introduction of Environmental Emergency Management (Part I) Test

1、 SARS event refers to the Severe Acute Respiratory Syndrome. SARS began in Shunde, Guangdong Province, China in 2002, and spread to Southeast Asia and even the world. It was not until the middle of 2003 that the epidemic was gradually eliminated. SARS is ( )

A:Accident calamity
B:Public health
C:Social security
D:Natural disaster
答案: Public health

2、 According to the types of pollutants, environmental emergencies can be divided into organic pollution events, inorganic pollution events, heavy metal pollution events and other pollution events. The major environmental emergencies in real life belong to ( )

A:Heavy metal pollution
B:Organic pollution
C:Other pollution events
D:Inorganic pollution
答案: Organic pollution

3、 The emergent environmental events have the following characteristics: _of the development; _of the types of causes, _of the time and space distribution; _ of the harming objects; _of the damage results. The most appropriate one of the following is ( )

A:Uncertainty, complexity, publicity, difference, severity
B:Uncertainty, complexity, difference, publicity, severity
C:Complexity, uncertainty, difference, publicity, severity
D:Complexity, uncertainty, difference, severity, publicity
答案: Uncertainty, complexity, difference, publicity, severity

4、 Generally, emergency management can be divided into four parts: pre-prevention, emergency preparation, emergency response and recovery (post management). Which of the following is the emergency response of emergency management ? ( )

A:After receiving the report of thallium exceeding the standard in Jialing River, the waste residue of the suspected companies should be sampled
B:Ten people were prosecuted for thallium pollution in Guangyuan section of Jialing River, Sichuan Province
C:The water quality of each monitoring point of Jialing River was stable and up to standard again
D:Environmental protection departments set up monitoring points in Jialing River from Shaanxi to Sichuan
答案: After receiving the report of thallium exceeding the standard in Jialing River, the waste residue of the suspected companies should be sampled

Chapter One Introduction of Environmental Emergency Management (Part II) Test

1、 Industries proning to environmental emergencies do not include which of the following one ? ( )

A:Garment industry
B:Petrochemical Industry
C:Mineral resources development industry
D:Metallurgical Industry
答案: Garment industry

2、 At the end of 2008, in order to strengthen emergency management and law enforcement supervision, the Ministry of Environmental Protection decided to set up the __and the Environmental Supervision Bureau separately and operated independently.

A:Department of Environmental Impact Assessment and Emission Management
B:Central Office of Ecological Environment Protection and Supervision
C:Department of Climate Change Control
D:Environmental Emergency and Accident Investigation Center
答案: Environmental Emergency and Accident Investigation Center

3、 Which of the following one is not the challenge faced by China’s environmental emergency management?

A:High incidence of environmental emergencies and severe situation of emergency management
B:Establishment of environmental emergency linkage mechanism
C:The legal system of environmental emergency is not perfect and the role of legal support is insufficient
D:The construction of environmental emergency management organization lags behind and lacks initiative
答案: Establishment of environmental emergency linkage mechanism

4、 The integrated functions of the newly established Ministry of Emergency Management of China include ( )

A:Forest fire prevention function of the Forestry Bureau
B:Fire fighting function of the Ministry of Public Security
C:Functions of the General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine
D:Earthquake relief function of the Seismological Bureau
答案: Forest fire prevention function of the Forestry Bureau;
Fire fighting function of the Ministry of Public Security;
Earthquake relief function of the Seismological Bureau

5、 In 2005, The Decision of the State Council on Implementing the Scientific Outlook on Development and Strengthening Environmental Protection put forward to improve the environment _, __ and _ systems.

A:Supervision
B:Monitoring
C:Protection
D:Meet an emergency
答案: Supervision;
Monitoring;
Meet an emergency

Chapter Two Water environmental pollution incident in the Rhine Test

1、 Which of the following one is not an action to deal with the Rhine River Pollution Event? ( )

A:Dealt with sediment pollution
B:Launched “Salmon 2000 Plan”
C:Established the International Commission for the Protection of Rhine RIver
D:The Netherlands opened dam sluice to let sewage flow into North Sea as soon as possible
答案: Established the International Commission for the Protection of Rhine RIver

2、 The loss caused by the Rhine River Pollution Event does not include which of the following one? ( )

A:Blocking the dam construction upstream of the accident site
B:River water pollution, which can affect water quality of intake
C:Sediment pollution
D:Serious damage to aquatic ecosystem
答案: Blocking the dam construction upstream of the accident site

3、 Inspiration from the Rhine River Pollution Event, which one of the following general handling methods of such international events is wrong?( )

A:Active loss reduction
B:Strengthen the establishment of long-term pollution control mechanism
C:Do everything possible to eliminate the pollution in our country and local regions
D:Put forward emergency measures as soon as possible
答案: Do everything possible to eliminate the pollution in our country and local regions

4、 Pollutants that Sandoz Company discharged into the Rhine does not include( )

A:Insecticide
B:Nuclear waste
C:Bactericide removal
D:Herbicide
答案: Nuclear waste

5、 What compensations the Sandoz Company didn’t make after the Rhine River Pollution Event?

A:Sandoz comapny paid compensation to German government
B:Sandoz comapny donated US $7.3 million to the WWF
C:Sandoz company paid compensation to French fishermen and the French government
D:Sandoz company founded the “Sandoz-Rhine Foundation”
答案: Sandoz comapny paid compensation to German government

Chapter Three Songhua River Pollution Incident (Part I) Test

1、 On November 13, 2005, the Diphenyl Plant of Jilin Chemical Company of PetroChina, located in the main stream of Songhua River in Jilin City, Jilin Province, exploded, causing a large number of _ pollutants to enter the Songhua River water body, which led to serious pollution in the Songhua River Basin.

A:solvent
B:Ammonia nitrogen
C:Benzene pollutants
D:Organic mercury
答案: Benzene pollutants

2、 Which of the following option is true about the areas affected by the Songhua River water pollution incident?

A:Heilongjiang, Jilin, Liaoning
B:Korea, Heilongjiang, Jilin
C:Russia, Heilongjiang, Liaoning
D:Russia, Heilongjiang, Jilin
答案: Russia, Heilongjiang, Jilin

3、 After the State Environmental Protection Administration of China announced the water pollution of Songhua River, the expert advisory group in charge of the water pollution treatment of Songhua River proposed that the sewage group should use _ powder to absorb the water pollutants later.

A:Bamboo charcoal
B:Activated carbon
C:Sponge
D:Silica gel
答案: Activated carbon

4、 In the Songhua River water pollution incident, the government’s information notification and release were not timely enough, resulting in adverse consequences, including which of the following ( )

A:Poisoning
B:Delay in disposal
C:Public panic
D:Rumors
答案: Delay in disposal;
Public panic;
Rumors

5、 About 100 tons of _ and ___ with strong carcinogenicity flowed into the Songhua River, resulting in drinking water pollution in Harbin, Jiamusi and Khabarovsk in Russia and other downstream coastal cities.

A:Alcohol
B:Nitrobenzene
C:Benzene
D:Aflatoxin
答案: Nitrobenzene;
Benzene

Chapter Three Songhua River Pollution Incident (Part II) Test

1、 The characteristics of Songhua River water pollution events don’t include __

A:Many water related affairs
B:Large space-time scope
C:International relationship crisis
D:Great social impact
答案: International relationship crisis

2、 During the Songhua River water pollution incident, the government’s information notification and release was not timely, resulting in adverse consequences not including ___

A:Public panic
B:Delay in disposal
C:Public poisoning
D:Rumors
答案: Public poisoning

       


注:此答案尚未制作完成,如需购买,可点击下方红字提交表单联系客服更新,更新后可直接在本网页购买答案

点击这里,联系客服更新


为了方便下次阅读,建议在浏览器添加书签收藏本网页

添加书签方法:

1.电脑按键盘的Ctrl键+D键即可收藏本网页

2.手机浏览器可以添加书签收藏本网页


获取更多MOOC答案,欢迎在浏览器访问我们的网站:http://mooc.mengmianren.com

注:请切换至英文输入法输入域名,如果没有成功进入网站,请输入完整域名:http://mooc.mengmianren.com/


我们的公众号

打开手机微信,扫一扫下方二维码,关注微信公众号:萌面人资料铺

本公众号可查看各种网课答案,还可免费查看大学教材答案

点击这里,可查看公众号功能介绍


一键领取淘宝,天猫,京东,拼多多无门槛优惠券,让您购物省省省,点击这里,了解详情


 


 


点击下方答案目录,3秒找到你想要的答案