
对应课程:点击查看
起止时间:2020-12-09到2020-12-31
更新状态:已完结
1.Overview and foundation Overview and foundation
1、 How do the benefits of Baduanjin reflect on human body?
A:Simple body exercise
B:Simple relaxation
C:Combination of body exercise and relaxation
D:Combination of body exercise or relaxation
答案: Combination of body exercise and relaxation
2、 The basic body shape of Baduanjin requires waist hip movements to be.
A:Waist down, hips out, and Weilv acupoint outstretched.
B:Mingmen point (life gate) out, waist out, hips contracted and slightly tilt Weilv acupoint backwards.
C:Lumbar spine is more curved than natural flexion.
D:The answers all above are right.
答案: Mingmen point (life gate) out, waist out, hips contracted and slightly tilt Weilv acupoint backwards.
3、 Baduanjin was created and passed over by the joint efforts from Yue Fei and Liang Shichang.
A:正确
B:错误
答案: 错误
分析:Liang Shichang is the founder of Southern school,YueFei is the founder of Northern school.
4、 Baduanjin that we are currently learning is the new practice that mined and organized by the General Administration of Sport of China in 2003.
A:正确
B:错误
答案: 正确
5、 The leg movement against Baduanjin’s request is :the vertical line of the knee does not exceed the toes.
A:正确
B:错误
答案: 正确
6、 The leg movement against Baduanjin’s request is: the gap between two feet is fixed and strictly remains unchanged.
A:正确
B:错误
答案: 错误
分析:But this is not fixed,As long as you feel comfortable, which is good.
2.Techniques of eight movements (Part 1) Techniques of eight movements (Part 1)
1、 In the First movement: “two hands stretching up as if to hold the sky in order to harmonize Tri-jiao” ,when practicing, should we be of exertion or relax?
A:We should practice the whole set of movements smoothly, relaxingly, quietly and avoiding exertion.
B:We should try to reach our body limit in order to achieve the purpose of exercising our bodies.
C:Any movements should be done with a soft and generous beginning, then with exertion in the middle, and with relaxation at the end, a combination of exertion and relaxation.
D:None of the above is true.
答案: Any movements should be done with a soft and generous beginning, then with exertion in the middle, and with relaxation at the end, a combination of exertion and relaxation.
2、 The wrong statement against the request of “Second movement: draw the bow both on the left and right with your arms” is
A:When propping up the palm, the front hand becomes a splayed palm, and the forefinger and thumb are forced to open and pick back.
B:When propping up the palm, the thumb of the back hand is slightly bent, and the other four fingers are together to make a fist.
C:When propping up the palm, the front hand bends inward with the index finger pointing upward.
D:None of the above is true.
答案: When propping up the palm, the thumb of the back hand is slightly bent, and the other four fingers are together to make a fist.
3、 The correct statement of the up holding and down pressing of “Third movement one hands to hold the sky while the other to press the earth so as to regulate spleen and stomach”is
A:When reaching the vertex, you should keep the finger tip of the upholding hand backward and the finger tip of down pressing hand forward.
B:When you stretch your hands to the top, your arms will relax and fall back immediately.
C:Two hands should reach the top at the same time.
D:None of the above is true.
答案: Two hands should reach the top at the same time.
4、 In the Fourth movement: turn your head backward in order to treat tiredness and injuries when turning head backward, how should we manage the movement range of arms and shoulders?
A:By stretching the chest and shoulders, and then with the shoulder belt and arm and hand, we can complete a large range of arm back swing.
B:As the forerunner, let hands lead the arms. Rotate the arm to spread the shoulder, and swing the arm back slightly.
C:Do not rotate your arms, out stretch your shoulders and and try to extend backward.
D:None of the above is true.
答案: By stretching the chest and shoulders, and then with the shoulder belt and arm and hand, we can complete a large range of arm back swing.
5、 In the First movement: “two hands stretching up as if to hold the sky in order to harmonize Tri-jiao” ,When two hands stretch up as to hold the sky, you can shrug your shoulders.
A:正确
B:错误
答案: 错误
6、 In the First movement: “two hands stretching up as if to hold the sky in order to harmonize Tri-jiao” ,When two hands stretch up as to hold the sky, you should turn your head while turning your hands and keep your eyes on the back of your hands.
A:正确
B:错误
答案: 正确
为了方便下次阅读,建议在浏览器添加书签收藏本网页
添加书签方法:
1.电脑按键盘的Ctrl键+D键即可收藏本网页
2.手机浏览器可以添加书签收藏本网页


获取更多MOOC答案,欢迎在浏览器访问我们的网站:http://mooc.mengmianren.com


注:请切换至英文输入法输入域名,如果没有成功进入网站,请输入完整域名:http://mooc.mengmianren.com/
我们的公众号
打开手机微信,扫一扫下方二维码,关注微信公众号:萌面人资料铺
本公众号可查看各种网课答案,还可免费查看大学教材答案
点击这里,可查看公众号功能介绍

一键领取淘宝,天猫,京东,拼多多无门槛优惠券,让您购物省省省,点击这里,了解详情
