大学英语(文化与思辨)(西北工业大学) mooc慕课答案2026年版满分测试


Lesson One Campus Life Quiz for Unit One

1、 When you are interacting with people from the West, you should probably start with talking about______.

A:weather in that day
B:marriage status
C:personal income
D:political stance
答案: weather in that day

2、 Complete the given short conversation.Mike: Hi Katie, how is everything?Kate: ___.

A:It’s ok.
B:Well done
C:Fine
D:Pretty good.
答案: Pretty good. 

3、 Which of the following does not describe features of sorority or fraternity in Western campus ?

A:Single-sex membership.
B:Similar family background.
C:Strict selection of new members.
D:Live together in a house.
答案: Similar family background.

4、 During your presentation, you notice that some of the audience are starting to lose interest. Which of the following lines has the best chance of getting their interest back?

A:“Guys, listen up!”
B:“Excuse me, please pay attention.”
C:“With a show of hands, who here has watched a foreign film?”
D:“Hi, please stay focused.”
答案: “With a show of hands, who here has watched a foreign film?”

5、 Why is effective use of gestures important when giving presentations?

A:To complement verbal communication.
B:To provide a calming, repetitive atmosphere.
C:To give time to the audience to take notes.
D:To make sure the audience members in the last rows are able to hear the presenter.
答案: To complement verbal communication.

6、 Which of the following is not the reason why we should establish eye contact with audience in presentation?

A:Looking at audience will establish bond with the speaker.
B:Looking at audience will show respect and politeness of the speaker.
C:Looking at audience will make the audience better understand the message delivered.
D:Looking at audience will help the speaker to adjust the message to the audience through observing their reactions.
答案: Looking at audience will make the audience better understand the message delivered.

7、 Which is NOT a tip for you to overcome campus culture shock while studying abroad?

A:Open up your mind to new experiences.
B:Take this opportunity to meet interesting people.
C:Take advantage of multicultural activities and events.
D:Stay together with groups of people from your cultural background to reduce homesickness.
答案: Stay together with groups of people from your cultural background to reduce homesickness.

8、 Please decide whether the following expressions are for formal and informal occasions. 1) Good morning, Alice. It is a pleasure to meet you.

A:正确
B:错误
答案: 正确

9、 2) Hi, how is your life?

A:正确
B:错误
答案: 错误

10、 3) Hi, what is up?

A:正确
B:错误
答案: 错误

11、 4) John, please allow me to introduce Simon.

A:正确
B:错误
答案: 正确

12、 5) Derek, come to meet Sara.

A:正确
B:错误
答案: 错误

Lesson Two Food Culture Quiz for Unit Two

1、 Which of the following best describes the flavor of Huaiyang Cuisine?

A:Pungent and spicy.
B:Fresh and salty.
C:Light and sweet.
D:Greasy and salty.
答案: Light and sweet.

2、 Which of the following dishes successfully joined the World Non-material Cultural Heritage?

A:Confucian Dishes
B:Tan-family Dishes
C: Medicinal Dishes
D: Lion’s Headv
答案: Confucian Dishes

3、 What is the typical feature of Chinese Cuisine according to the Introduction of Chinese, French and Indian cuisines?

A:Dishes are always cooked with butter, cheese and cream.
B:Spices are popularly used to enhance the flavor of foods.
C:Fish is used as staple food.
D:The art of swift cooking at very high temperature is supreme.
答案: The art of swift cooking at very high temperature is supreme.

4、 Which of the following is a behavioral mistake according to the western dining etiquette?

A:After cutting the food, Americans would place the knife at the top of the plate, blade facing in and switch the fork to the right hand and eat with it.
B:Right-handed, one takes the fork with the right hand, and the knife with the left.
C:When leaving the table permanently, one puts his napkin to the left of the dinner plate.
D:When having soup, one always uses a spoon to pick up the soup from
答案: Right-handed, one takes the fork with the right hand, and the knife with the left.

5、 Fast food began firstly in _____.

A:America
B:Britain
C:France
D:Italy

答案: Britain

6、 Which of the following statements is not true for “drive-through” service?

A: It lets customers order and pick up food from their vehicle.Such service was first popularized in the 1950s.
B:Such service was first popularized in the 1950s.
C:It was the United States that the service was developed.
D:It was the fish and chip shops in Britain that popularized the service.
答案: It was the fish and chip shops in Britain that popularized the service.

7、 In formal discussion, we sometimes make a concession when ______.

A:we try to make a conclusion
B:we try to give reasons
C:we try to reply somebody who disagrees with us
D:we try to show our agreement with somebody
答案: we try to reply somebody who disagrees with us

8、 1. Please match each Chinese dish with its English name. 1) 鱼香肉丝 A. Fried Prawns 2) 辣子鸡丁 B. Scrambled Egg with Tomato3) 北京烤鸭 C. Home-style Tofu4) 软炸虾仁 D. Yangzhou Fried Rice5) 蚝油生菜 E. Peking Roast Duck6) 扬州炒饭 F. Lettuce with Oyster Sauce7) 番茄炒蛋 G. Fish-flavored Pork Slices8) 家常豆腐 H. Spicy Deep-fried Chicken Dice答案举例:ABECDFHG
答案: GHEAFDBC


下方是付费阅读内容:本平台商品均为虚拟商品,无法用作二次销售,不支持退换货,请在购买前确认您需要购买的资料准确无误后再购买,望知悉!


完整答案需点击上方按钮支付5元购买,所有答案均为章节测试答案,购买后上方矩形框将出现已付费的隐藏内容。


如果点击【立即购买】不能跳转,请更新一下APP版本,如百度APP可能有兼容性问题,更新版本即可正常使用,或者换一个浏览器(如UC浏览器)再试试

不知道怎么购买?点击这里查看购买教程!


为了方便下次阅读,建议在浏览器添加书签收藏本网页

添加书签方法:

1.电脑按键盘的Ctrl键+D键即可收藏本网页

2.手机浏览器可以添加书签收藏本网页


获取更多慕课答案,欢迎在浏览器访问我们的网站:http://mooc.mengmianren.com

注:请切换至英文输入法输入域名,如果没有成功进入网站,请输入完整域名:http://mooc.mengmianren.com/


我们的公众号

打开手机微信,扫一扫下方二维码,关注微信公众号:萌面人资料铺

本公众号可查看各种网课答案,还可免费查看大学教材答案

点击这里,可查看公众号功能介绍


一键领取淘宝,天猫,京东,拼多多无门槛优惠券,让您购物省省省,点击这里,了解详情


 


点击下方答案目录,3秒找到你想要的答案